Gouden Strop Thrillertour 2022 deelnemers bekend

September en oktober 2022 staan 10 bibliotheken in heel Nederland in het teken van de Nederlandse thriller. De bibliotheken zijn dan gastheer voor de Gouden Strop Thrillertour, een initiatief van NBD Biblion en Stichting Gouden Strop om Nederlandse thrillerauteurs een groter podium te bieden. 

De Gouden Strop Thrillertour maakt deel uit van NBD Biblion Gouden Strop. De winnaar van deze vakprijs voor het beste spannende boek van het jaar wordt donderdag 9 juni 2022 bekend gemaakt tijdens de Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude in Utrecht.

Michael Berg (Stichting Gouden Strop): ‘De bedoeling is dat de winnaar van de NBD Biblion Gouden Strop samen met andere Nederlandse thrillerauteurs op tournee gaan door Nederland. We zijn blij dat NBD Biblion als sponsor deze tournee mogelijk heeft gemaakt.’ 

Nina Nannini (directeur NBD Biblion): ‘Thrillers zijn het meest uitgeleende genre in de bibliotheek. Voor bibliotheken verspreid door heel Nederland biedt deze tour een mooie kans om de auteurs bij hun publiek te brengen..’

Gouden Strop Thrillertour 2022
Na bijna 50 aanmeldingen van bibliotheken uit heel Nederland bleven er tien bibliotheken over. Bij de keuze werd niet alleen gelet op motivatie en locatiemogelijkheden, maar ook op regionale spreiding. 

Data en bibliotheken
11/9  Theek 5, Oosterhout (Noord-Brabant) 
14/9  Bibliotheek De Boekenberg Spijkenisse (Zuid-Holland)
16/9  Bibliotheek Kollum (Friesland)
17/9  Bibliotheek Noordwest Veluwe, Harderwijk (Gelderland)
18/9  Bibliotheek Kerkrade (Limburg)
22/9  Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, Terneuzen (Zeeland)
28/9  De Nieuwe Kolk, Assen (Drenthe) 
29/9  Bibliotheek Utrecht  (Utrecht)
6/10  Openbare Bibliotheek, Hardenberg  (Overijssel)
7/10  Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, Huizen  (Noord-Holland)