‘Digitale wereld biedt kansen op meer leesplezier’

Skillsdojo in de klas

“Kinderen zijn tegenwoordig enorm met de digitale wereld bezig. Dit wordt steeds belangrijker”, vertelt Jeroen Storm opleider van de nieuwe module 'Meer Leesplezier door Digitale Vaardigheden'.

De nieuwe opleiding ziet dit voorjaar het levenslicht. Initiatiefnemer is Jeroen Storm. “Het idee achter deze opleiding is tweeledig. Ten eerste worden digitale vaardigheden een verplicht onderdeel in het curriculum. Dus werk je in het onderwijs? Dan is het goed om je hierop voor te bereiden”, legt Jeroen uit. “Ten tweede, en misschien wel belangrijker, kinderen zijn in deze tijd enorm met de digitale wereld bezig. Je hoort regelmatig dat dit negatieve effecten kan hebben, maar ik bekijk het liever positief en zie enorm veel kansen om via deze weg jongeren te bereiken.”

Tijdens de nieuwe module wordt de link gelegd tussen digitale tools en lezen. “De digitale tools bieden een kans om leesplezier te verhogen. Sommige kinderen pakken niet snel een boek op, maar misschien wel een tablet. Zo zijn ze toch met lezen bezig.”

En dat ‘met lezen bezig zijn’ is volgens Jeroen heel belangrijk. Volgens hem is lezen een van de belangrijkste dingen om te leren. “Je komt het overal tegen. Ook in de digitale wereld. Daarom is het ook zo goed om deze twee dingen niet los te zien.”

Storm heeft veel ervaring met het ontwikkelen van digitale producten, zowel voor kinderen, als voor studenten. “Dat deed ik bij de Open Universiteit, maar later ook voor het door mijzelf ontwikkelde digitaal leerplatform Skillsdojo”, aldus Jeroen. Hij hoopt dat hij steeds meer mensen die werken in het onderwijs enthousiast kan maken om met digitale vaardigheden aan de slag te gaan. “Het is gewoon echt heel leuk en leerzaam. Naast het omgaan met digitale producten is het ook een hele nieuwe en andere manier om te kijken naar taal en boeken. Ik wil docenten graag nieuwe tools geven waarmee ze nog leukere lessen kunnen maken en bedenken dan dat ik ze ga aanreiken.”

De nieuwe module bestaat uit twee bijeenkomsten die dit voorjaar plaatsvinden. De module kost € 589,-, maar meld je je voor 1 maart aan dan maak je gebruik van de Early Bird korting en betaal je slechts € 489,-

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.