De winnaars van het meertalig boekenpakket zijn bekend

Tot en met gisteren konden scholen, kinderdagverblijven en openbare bibliotheken meedoen aan onze speciale winactie anderstalige boeken. Deze prentenboeken horen bij de voorleesvideo's op de Jeugdbibliotheek.nl

Winnaars anderstalig boekenpakket bekend

We kregen in totaal 108 aanmeldingen binnen (van 90 unieke organisaties) met allemaal hele legitieme redenen om het pakket te winnen:

"Met de VoorleesExpress maken wij al vaak gebruik van de Voorleeshoek. Hoe fijn is het als we de bijpassende boeken kunnen uitlenen aan de gezinnen?"

"Wij hebben veel kinderen op onze opvang waarvan de ouders aan het inburgeren zijn. Sommige van deze kinderen kunnen nog geen Nederlands. Dit meertalige boekenpakket zou ons heel goed van pas komen!"

We vonden het te moeilijk om zelf een keuze te maken, en hebben daarom uit al die mooie aanmeldingen de winnaar geloot.

En de winnaars zijn....

Bibliotheek Kennemerwaard: 
"We gaan een pilot doen met digitale prentenboeken in de wijk Overdie in Alkmaar. Hier wonen veel anderstaligen ouders en kinderen en we willen hen samen met de opvang stimuleren om te lezen."

Bibliotheek Helmond-Peel:
"Wij willen zoveel mogelijk gezinnen bereiken met de kracht van de moedertaal. Op twee van mijn scholen ben ik enorm veel bezig met de moedertaal / meertaligheid. KC Rijpelberg ademt één en al de kracht van de moedertaal uit in hun meertalige visie. Zij hebben dan ook Poolse leerkrachten en Arabisch sprekende onderwijsassistentes in dienst. Een gratis boekenpakket zou alle initiatieven enorm ondersteunen. De kinderen en ouders omarmen alle meertalige titels."

Interesse in de prentenboeken?

Alle prentenboeken die bij de meertalige voorleesfilmpjes horen, zijn op voorraad bij NBD Biblion. Bibliotheken, maar ook scholen en kinderdagverblijven kunnen deze boeken bestellen via shop.nbdbiblion.nl. Op alle boeken zitten ook stickers met QR-codes, waarmee je direct naar de juiste pagina op Jeugdbibliotheek.nl wordt gelinkt.

Naar het anderstalige aanbod