Burgemeester Michel Bezuijen op bezoek bij NBD Biblion

Burgemeester Michel Bezuijen op bezoek bij NBD Biblion

Persbericht

In de wijk Oosterheem in Zoetermeer staat  een opvallend gebouw. Het is wit met pilaren in vrolijke kleuren die lijken op boeken. Maar wat gebeurt er in dat gebouw en welk verhaal vertellen die boeken? In het gebouw huist Stichting NBD Biblion, boekenleverancier en service- en gesprekspartner voor bibliotheken en scholen. Burgemeester Michel Bezuijen bracht een bezoek en kreeg een rondleiding.
NBD Biblion levert boeken, dvd’s, en (serious) games aan bibliotheken en scholen. Daarnaast bieden ze verschillende datagedreven en duurzame diensten aan om meer mensen aan het lezen te krijgen en om lezen leuker en aantrekkelijker te maken. Nina Nannini, directeur NBD Biblion: “Ons doel is om samen met de bibliotheken lezen leuker te maken en te stimuleren. Dit doen we zonder winstoogmerk, als stichting. Samen met bibliotheken en scholen willen we de verbeelding prikkelen, mensen helpen de wereld beter te begrijpen en kennis vergroten.”
Jaarlijks levert de stichting meer dan twee miljoen boeken aan bibliotheken en scholen door het hele land. Daarnaast heeft de stichting ook een drukkerij en worden machines gebouwd voor de boekenbranche en grafische industrie. 

Alle boeken worden in de binderij in Zoetermeer ‘bibliotheekklaar’ gemaakt. De boeken worden van een harde kaft, etiket en informatie voorzien zodat ze uitgeleend kunnen worden. Nina Nannini: “Onze productiemedewerkers zijn de drijvende kracht achter de vele mooie boeken die de deur uitgaan. Zonder hen zouden de leden van de bibliotheek geen nieuwe boeken kunnen lenen bij de bibliotheek of op school. Maar ook wij merken de krapte op de arbeidsmarkt en zoeken nog versterking.”

Burgemeester Michel Bezuijen: “Het was een heel verrassend en leerzaam bezoek aan NBD Biblion. Indrukwekkend om te zien en horen wat er allemaal vanuit het grote pand gedaan wordt en hoe zij zich inzetten om het lezen te stimuleren. Een belangrijke en mooie organisatie in onze stad.”