BiebBoys verkozen tot NBD Jeugdspecialisten van het Jaar

De beste jeugdboekenspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil en zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Dit jaar geen één maar drie winnaars van de prijs NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar. De BiebBoys Joran Floor, Kees Meulendijks en Petra Machenbach mogen zich NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2021 noemen. Volgens de jury, bestaande uit Miriam Bakker (winnaar NBD Biblion Jeugdspecialist 2020), Karen Bertrams (ProBiblio), Vera Wieringa (NBD Biblion) tikken zij schijnbaar moeiteloos alle criteria van NBD Jeugdspecialist van het Jaar af en hebben zij de coronaperiode als een mogelijkheid gebruikt:

‘Deze drie hebben de beperkingen tijdens corona ingezet om de doelgroep op een originele,
grappige en innovatieve manier aan te spreken. Van een noodoplossing hebben ze nu een ijzersterk product gemaakt waar niet alleen de doelgroep maar ook scholen blij van worden.’

De andere twee genomineerden waren Monica van der Meer-van Kersbergen (Bibliotheek Zoetermeer) en Emma Eigenraam (Bibliotheek Kennemerwaard). Op de Facebookpagina van de Kinderboekenweek worden de genomineerde jeugdspecialisten geïnterviewd door lid van het Kinderboekenweek Leesteam Xiao Song Broers en laten ze zien wat hun werk zo speciaal maakt.