Opleiding collectioneren

Medewerker Selectieservice 

32-36 uur per week 

Jij hebt een passie voor boeken, bent op de hoogte van de laatste trends en hebt het talent om relaties te onderhouden. Als Medewerker Selectieservices bij NBD Biblion help je bibliotheken door het wekelijks samenstellen van boekencollecties. Dat is een uitdagende puzzel waar jij je graag in vastbijt. Op basis van hun behoeften geef je het best passende collectieadvies en draag je bij om meer mensen aan het lezen te krijgen én te houden. Help jij ons mee vooruitgang te boeken?

Je week begint…
… met een overleg samen met je directe collega’s van team Collectieservice & team Inkoop. De actualiteiten, ontwikkelingen en trends in de (boeken)wereld nemen jullie door. Zelf deel je een interessant krantenartikel over diversiteit & inclusie, waar je collega Erik vanuit zijn specialisme verder toelichting op geeft. Ook de aankomende Kinderboekenweek komt voorbij en je denkt breder dan alleen boeken die hierop aanhaken. Interessante activiteiten zoals programmeren voor kinderen of een leuke thematafel, die je tegenkwam tijdens een bibliotheek bezoek, alle ideeën zijn welkom. De laatste mededeling is dat Jeffrey Archer een nieuw boek heeft uitgebracht, dit noteer je en je bekijkt straks voor welke bibliotheek dit een interessante aanvulling is. Na de lunch hoor je van Berdien, jouw contactpersoon bij Bibliotheek Geldrop, dat er in haar bibliotheek vraag is naar boeken over diversiteit. Je kan haar meteen een aantal titels aanraden, door de adviezen van Erik. Dat komt goed uit!

Morgen heb je een afspraak…
… met Aafke, jouw contactpersoon van Bibliotheek Den Haag. Wekelijks spreek je verschillende contactpersonen van de bibliotheken om te horen hoe het gaat en of het boekenpakket nog steeds volledig aansluit. Vaak is dit telefonisch en soms op locatie, zoals morgen. Dan neem je samen met Aafke het budget door, eens per kwartaal. Later op de dag heb je een overleg met Winnifred, de teammanager, over een cursus m.b.t. laaggeletterdheid. Steeds regelmatiger hoor je hierover en je grijpt deze kans aan om hier jouw specialisme van te maken.

Herken jij jezelf hierin? Lees dan vooral verder!

Wat bieden wij jou?
NBD Biblion heeft een open en moderne werkomgeving met bevlogen, vakkundige collega’s. Onze cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een marktconform salaris (€ 2600-3200 bpm op basis van 36 uur) bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals sportactiviteiten in onze eigen sportzaal, een jaarlijks persoonlijk ontwikkelbudget, een bibliotheekabonnement en de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen. Ook kun je vanuit huis werken en krijg je van ons een laptop. Ons hypermoderne kantoor in Zoetermeer beschikt over ruime gratis parkeergelegenheid en is goed te bereiken met openbaar vervoer.

Wat breng je mee?
Jij weet wat er speelt in de wereld en houdt de actualiteit in de gaten. Je bent cultureel georiënteerd, je gaat graag naar het theater of dansvoorstellingen. En natuurlijk ben jij dol op boeken. Met jouw enthousiaste persoonlijkheid ben jij goed in relatiebeheer en ontmoet je graag nieuwe mensen. Van strakke deadlines schrik jij niet, daar krijg je juist energie van.

Je hebt een brede interesse in taal, boeken, lezen en digitale ontwikkelingen. Je hebt een ontdekkingsreizigersmentaliteit: je bent inventief en nieuwsgierig. Je bent een conceptueel denker, analytisch sterk en je ziet overal mogelijkheden. Je kan je ook helemaal vinden in ons motto: iedereen komt verder met toegang tot informatie en inspiratie.

Wat doet NBD Biblion?
NBD Biblion biedt bibliotheken en scholen middelen om hun doelen te behalen op het gebied van leesbevordering, leesplezier en een leven vol ontwikkeling. Als Medewerker Selectieservice speel jij een centrale rol in het samenstellen van een actueel en divers aanbod voor boeken in (school) bibliotheken.
 

Solliciteren

Voel jij je thuis in de bibliothekenwereld en heb je ervaring met collectiesamenstellingen én met relatiemanagement? Stuur je CV met motivatiebrief naar solliciteren@nbdbiblion.nl.
 

Proces solliciteren NBD B4

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Sanne Smits (sanne.smits@nbdbiblion.nl) of stuur je CV met motivatiebrief naar solliciteren@nbdbiblion.nl.