Uittrekselbank 

Met onze Uittrekselbank halen bibliotheekbezoekers meer leesplezier uit hun boeken. De artikelen helpen hen te reflecteren op wat ze gelezen hebben. De leeservaring is ten slotte nog niet voorbij als het boek uit is. De uittreksels van NBD Biblion worden geschreven door onze eigen redactie. Daardoor zijn ze kwalitatief goed en sluiten ze perfect aan op de doelgroep. We geven de bibliotheekbezoekers alles in handen om zelf aan de slag te gaan met het boek op een manier die hun leefwereld past.  

Leesplezier Databanken NBDB

Leesbevordering en leesplezier 

De uittreksels geven op een toegankelijke manier haakjes voor discussie en reflectie. Ze zijn laagdrempelig, maar bieden toch diepgang. Daardoor helpen ze bibliotheekbezoekers meer plezier te krijgen in het lezen en sporen ze aan om meer te gaan lezen en dieper in te gaan op de materie.  

Direct naar de Uittrekselbank

Hoe werkt de Uittrekselbank? 

Bibliotheekbezoekers of medewerkers van de bibliotheek kunnen inloggen in de Uittrekselbank. Vervolgens kunnen ze de zoekfunctie gebruiken om te zoeken op titel of auteur. Ze krijgen dan per titel een uittreksel en van iedere schrijver een uitgebreid auteursportret. Ideaal voor een leesverslag, boekbespreking of bij het lezen voor de literatuurlijst. 

Direct naar de Uittrekselbank

Databanken

Uittrekselbank onder de aandacht brengen? 

De Uittekselbank is hartstikke handig voor je leden. Je wilt dus dat iedereen weet dat ze toegang hebben tot deze informatiebron. Daarom hebben we promotiemateriaal gemaakt om je hierbij te helpen.  

Promotiemateriaal bestellen

Vul de uittrekselbank aan met Literom 

Voor meer achtergrondinformatie over een boek of auteur kan de bibliotheekbezoeker een kijkje nemen in Literom. In deze informatiebron vind je recensies van boeken en aanvullende artikelen. Bijvoorbeeld interviews met schrijvers. Zoek op een schrijver of boek en je krijgt van alles dat verschenen is in één overzicht. 

Meer over Literom