Uittrekselbank 

Met de Uittrekselbank haal je meer leesplezier uit boeken. De samenvattingen gaan in op de thema’s en motieven van het boek en helpen je zo te reflecteren op wat je gelezen hebt. De uittreksels van NBD Biblion worden geschreven door onze eigen redactie. Zo bewaken we de kwaliteit en sluiten ze perfect aan op de doelgroep. Er zijn uittreksels van De Aanslag, Het Gouden Ei en het Diner te vinden, maar ook uittreksels van Alleen maar nette mensen en Alles wat er was. Als bibliotheekbezoeker heb je met deze uittreksels alles in handen om zelf aan de slag te gaan met het boek op een manier die bij jouw wensen past.  

Leesplezier Databanken NBDB

Hoe werkt de Uittrekselbank?

Bibliotheekbezoekers of medewerkers van de bibliotheek kunnen thuis of in de bibliotheek gratis inloggen in de Uittrekselbank. Per titels is er een samenvatting aanwezig en van iedere schrijver een uitgebreid auteursportret. Ideaal voor een leesverslag, boekbespreking of bij het lezen voor de literatuurlijst  

Direct naar de Uittrekselbank

Hoe kan ik inloggen?  

Inloggen via een bibliotheek-account? Dat doe je overal met de login van jouw bibliotheek.  

 

Databanken

Jeugd en volwassenliteratuur 

De Uittrekselbank heeft een enorm aanbod aan uittreksels. Zo zijn er uittreksels te vinden van de klassieke boeken, maar er zijn ook steeds meer uittreksels te vinden van jeugdliteratuur. Denk hierbij aan Gegijzeld, Patroon of De Hongerspelen. Wil je als bibliotheek ook toegang tot het aanbod van jeugdliteratuur, neem dan contact op met NBD Biblion.  

Vul de uittrekselbank aan met Literom 

Voor meer achtergrondinformatie over een boek of auteur kan de bibliotheekbezoeker een kijkje nemen in Literom. In deze informatiebron vind je recensies van boeken en aanvullende artikelen. Bijvoorbeeld interviews met schrijvers. Zoek op een schrijver of boek en je krijgt van alles dat verschenen is in één overzicht. 

Meer over Literom