Literom

Literom is een haast oneindige bron van informatie over boeken. Je vindt er recensies en aanvullende informatie over boeken en schrijvers. Literom helpt leerlingen in de bibliotheek te werken aan bijvoorbeeld hun boekverslag of mondeling. Literom is een betrouwbare bron om zelf mee aan de slag te gaan en meer te leren over een boek of schrijver.

Literom Bibliotheek

Wat is Literom?

Literom is een digitale informatiebron met ruim 100.000 kwalitatieve en betrouwbare artikelen uit de Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen. Je vindt er recensies van boeken, maar ook aanvullende informatie. Bijvoorbeeld interviews met schrijvers. De informatie gaat helemaal terug tot het jaar 1900. Zoek op een schrijver of boek en je krijgt van alles dat verschenen in één overzicht. Handig!

Direct naar Literom

Meer leerplezier en leesbevordering

Literom speelt in op de actualiteiten en wordt dagelijks bijgewerkt. We verzamelen kwalitatieve publicaties die over het boek of de schrijver wordt uitgebracht en maken het digitaal toegankelijk. Met deze betrouwbare achtergrondinformatie kunnen leerlingen actief aan de slag en dieper het boek induiken. Dat maakt het lezen meer relevant, levendig en ook interessanter.

Door al deze achtergrondinformatie over het boek op één plek aan te bieden, helpen we leerlingen met de verwerking van de boeken die ze gelezen hebben. Op deze manier werken mee aan leesbevordering onder jongeren.

Literom Bibliotheek NBDB

Literom voor bibliotheken

Als bibliotheek heb je toegang tot Literom voor Nederlandse literatuur. Leerlingen kunnen gratis en onbeperkt gebruik maken van Literom als ze lid zijn van de bibliotheek. Zo kunnen ze ook buiten schooltijd gebruik maken van deze handige informatiebron, bijvoorbeeld bij het maken van huiswerk. Zowel thuis als in de bibliotheek.

Direct naar Literom

Literom onder de aandacht brengen?

Literom is hartstikke handig voor je leden. Je wilt dus dat iedereen weet dat ze toegang hebben tot deze informatiebron. Daarom hebben we promotiemateriaal gemaakt om je hierbij te helpen.

Promotiemateriaal bestellen

Databanken Bibliotheek

Ook uittreksels aanbieden?

Naast Literom bieden wij ook de Uittrekselbank aan. Deze staat vol met uittreksels en analyses. Benieuwd wat anderen van een boek vonden of wil je vragen die je helpen na te denken over een boek? Dan is de Uittrekselbank de beste plek om te beginnen.

Meer over de Uittrekselbank