Literom

Literom is een haast oneindige bron van informatie over boeken. Je vindt er recensies en aanvullende informatie over boeken en schrijvers. Literom helpt leerlingen in de bibliotheek te werken aan bijvoorbeeld hun boekverslag of mondeling. Literom is een betrouwbare bron om zelf mee aan de slag te gaan en meer te leren over een boek of schrijver.

Literom Bibliotheek

Wat is Literom?

Literom bevat ruim 200.000 kwalitatieve en betrouwbare boekrecensies uit de Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen. Je vindt er recensies van boeken, maar ook aanvullende informatie zoals interviews met schrijvers als Harry Mulisch, Ronald Giphart of Marieke Lucas Rijneveld . De informatie gaat helemaal terug tot het jaar 1900. Zoek op een schrijver of boek en je krijgt van alles dat verschenen is in één overzicht.

Direct naar Literom

Hoe kan ik inloggen? 

Inloggen via een bibliotheek-account? Dat doe je overal met de login van jouw bibliotheek. 

Literom Bibliotheek NBDB

Wereld, Jeugd en Volwassenliteratuur

Als lid van de bibliotheek heb je toegang tot alle recensies en auteursportretten die behoren tot de Nederlandse literatuur. Wil je als bibliotheek ook toegang tot recensies van jeugdboeken of buitenlandse literatuur? Neem dan contact op met NBD Biblion. 

Op zoek naar uittreksels?

Naast Literom is er ook een Uittrekselbank. Op Uittrekselbank kan je heel veel informatie vinden over de veel gelezen en besproken boeken. Je vindt er betrouwbare samenvattingen met aanvullende informatie zoals thema’s en motieven.

Meer over de Uittrekselbank