Titelaanbod

Regelmatig je collectie aanvullen? Daar helpen we graag bij. Bij NBD Biblion verschijnen jaarlijks 15.000 nieuwe Nederlandse titels. Deze vertegenwoordigen het hele Nederlandse culturele aanbod. Naast de 15.000 Nederlandstalige titels die ieder jaar uitkomen, bieden we 2.500 titels aan in verschillende andere Europese talen. Met zoveel titels, kan het moeilijk zijn te kiezen wat je wilt hebben voor jouw bibliotheek. Geen zorgen, wij helpen je met het selectieproces.

  • Samenwerking met meer dan 3.000 uitgevers
  • Ruim en gevarieerd aanbod
  • Kwalitatieve titels
Titelaanbod NBDB
Selectieservice aanbod

Wekelijks een nieuw titelaanbod

51 weken per jaar krijg je ongeveer 300 titels per week aangeboden. Bij ieder boek krijg je aanschafinformatie, inclusief de metadata. Zo wordt je niet overspoeld door teveel keuze en kun je wekelijks je collectie vernieuwen.  

Thema-aanbiedingen

Ben jij op zoek naar titels voor een speciale doelgroep? Zoals voorleesboeken voor ouders met een migratieachtergrond of boeken in de C-categorie voor de jeugd? Laat het je accountmanager weten. Dan brengen wij dit onder de aandacht bij uitgevers en stimuleren we ze om deze boeken uit te gaan geven.

Toptitels

Wil je de nieuwste bestsellers meteen uitlenen aan de bezoekers van je bibliotheek? Dat kan met een abonnement op Toptitels. Binnen tien dagen na publicatie heb je de actuele bestsellers op de planken. Bij een abonnement op Toptitels heb je de keuze uit (een combinatie van) vier modules. Je kunt iedere module zo vaak bestellen als je wilt. 

De modules

A. Top 10 Actueel (ongeveer 30 titels per jaar)
B. Top 20 Actueel (ongeveer 60 titels per jaar)
C. Top 5 Literair (ongeveer 15 titels per jaar)
D. Top 5 Non-fictie (ongeveer 15 titels per jaar)

Heb je vragen? We helpen je graag verder.

Neem contact op

Gratis promotiemateriaal

Om de Toptitels bij je publiek onder de aandacht te brengen, krijg je bij een abonnement de volgende materialen:

Verwijselementen

Bij elke nieuwe Toptitel krijg je boekblokstroken. Deze kun je in je standaardcollectie bij boeken van dezelfde auteur plaatsen. Hierdoor raken je lezers tijdens het lezen van boeken uit je reguliere boekenaanbod bekend met de nieuwste Toptitels.

Geplastificeerde afbeeldingen

Bij alle nieuwe Toptitels worden geplastificeerde boekcovers meegeleverd met de tekst 'Helaas, alle exemplaren zijn uitgeleend. Informeer bij de balie naar net teruggebrachte boeken. Onze excuses voor dit ongemak.' 

Toptitels stickers

Alle Toptitels hebben een sticker op de kaft, zodat duidelijk is dat het om een Toptitel gaat. De stickers zijn makkelijk te verwijderen als het boek de gewone collectie in gaat. Je kunt deze sticker laten bedrukken met: de uitleentermijn, de naam van je bibliotheek en het leengeld.

Express Titels

Snel de meest populaire titels op de planken hebben? Met onze Express Titels service is dat zo geregeld. Wekelijks maken we een selectie voor je met al verschenen titels en titels die binnenkort verschijnen.

 

Titelaanbod NBDBiblion

Standing orders

Een standing order is een mooie aanvulling op je selectie. Deze titels worden geselecteerd door onze inkopers met jarenlange ervaring met collecties van bibliotheken. We sturen je drie keer per jaar een pakket met de beste en meest veelbelovende titels toe.  Helemaal plankklaar en gekoppeld. Op deze manier houd je je collectie up to date, zonder dat het je veel tijd kost. Deze dienstverlening is gratis. Je betaalt alleen voor de boeken die je krijgt. 

Neem contact op met onze afdeling Inkoop & Orderbegeleiding klantenservice om een standing order aan te vragen. Dat kan via je accountmanager.

Download de prijslijst

Mis je een titel?

Heb jij titel die je graag in je collectie wilt maar die nog mist in ons titelaanbod? Geef het aan bij je accountmanager. Bij grote belangstelling zorgen we dat de titel wordt opgenomen in ons aanbod. 

Titel beschikbaar

Bestellen en leveren

Boeken zijn makkelijk te bestellen via onze webshop. Daar worden ze naar wens plankklaar gekoppeld en gesynchroniseerd met je bibliotheeksysteem. Voor het binden van je boeken kun je kiezen uit een ruim aanbod van verschillende bindwijzen. Hiervoor maken we zoveel mogelijk gebruik van biobased plastic. Zo helpen we een handje bij het creëren van een meer duurzame wereld.

Meer over onze bindwijzen

Naar de webshop