Aanschafinformatie

Mediaberichten

De wekelijkse bijlage van de aanschafinformaties bevat tips voor leuke titels en aanbiedingen. Daarnaast ontvang je aanvullende informatie van aangeboden media en een overzicht van vervallen aanbiedingen en bibliografische berichten.

Aanpassingen in de opmaak van het pakket Aanschafinformaties 

Sinds maart bieden we het pakket aanschafinformaties aan met een nieuwe opmaak. Naar aanleiding van opmerkingen en verzoeken van bibliotheken zijn we aan de slag gegaan om nog een paar verbeteringen door te voeren

Het betreft de volgende punten:

  • Bij fictietitels wordt de taalaanduiding nu getoond in de blauwe tabel onder "Niveau". Dit leidt tot meer duidelijkheid in met name het cluster Overige talen.
  • Bij de clusters Turks, Arabisch, Overige talen, Geluid, Luisterboeken, Daisyrom, DVD Jeugd, en Bluray wordt de opmaak van de blauwe tabel nu bepaald door de categorie (V of J) en de subcategorie (F of NF) van de titel. Voorheen werd hier steeds dezelfde blauwe tabel gebruikt zonder verder onderscheid.
  • Bindwijze is weer toegevoegd bij de winkelprijs. (GA = garenloos, GB = gebonden, IN = Ingenaaid, LO = Losbladig en RI = Ringband)
  • Winkelprijs is verwijderd bij AVM. Die was namelijk altijd  € 0,00.

Deze aanpassingen zullen we met ingang van de aanschafinformaties van 2023-1 gaan doorvoeren.

biblion